Компании, свързани с шефа на групата Вагнер Евгений Пригожин, са сключили

...
Компании, свързани с шефа на групата Вагнер Евгений Пригожин, са сключили
Коментари Харесай

Фирми на Пригожин са сключили нови договори за милиони. След опита за метеж

Компании, свързани с шефа на групата " Вагнер " Евгений Пригожин, са сключили след метежа от 24 юни контракти с съветската страна за над един милиард рубли - към 20 милиона лв., написа.

Съобщението е на телевизия RTVI въз основата на данни от учебни заведения и лечебни заведения в Русия. Най-големият контракт е за 705 милиона рубли - за доставката на храна в учебни заведения в Московска област в интервала 2023-2025-а година. Сред другите договорни сътрудници на компаниите на Пригожин са фирмите " АВК ", обвързвана тясно с компанията " Конкорд М ", на която притежател е Пригожин; " Руссоцкапитал ", който неведнъж е се е явявал като подставено лице в състезанията на други компании на основателя на  " Вагнер " ; " Комбинатът за предучилищно хранене ", който има общи адресни регистрации с други компании на Пригожин, както и детският лагер " Артек ".

Както показва RTVI - същевременно държавните организации нямат никакво желание да приключват старите контракти, подписани с компаниите на Пригожин. В отговор на заложен от малкия екран въпрос било обяснено, че досега искания към работата на доставчика няма, респективно няма аргументи за прекратяване на договорните връзки.

Изданието " Вьорстка " пък осведоми, че при присъединяване си в търгове за доставки на храни за учебни заведения предходната година компании, близки до Пригожин, са изгубили единствено шест контракта от 38 вероятни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР